Trening med Jamsis

Jeg har begynt å trene med Jamsis i Aases nye nerdehjørne.

Det er et område ute på lysbanen hvor vi har slått spor i det lange gresset, som en firkant, i tillegg med diagonale spor, samt et kryss 🙂 Foreløpig bruker jeg bare det ytre sporet når jeg trener han.

Valper er veldig forskjellige, og det viktige er å se på det individet man har, og lage treningen akkurat passe vanskelig . Ikke for vanskelig og ikke for lett.

Jamsis er i tannfelling, har fått et par nye tenner, og er blitt en langbeint skranglete fyr .

Han er stort sett flink til å konsentrere seg , men det glipper av og til selvsagt 😊. Det bryr jeg meg ikke så mye om, da venter vi bare litt før vi prøver igjen. Enten senere samme dag, eller etter et par dager.

Vi har trent endel på at han skal beherske seg ,og på å gå pent ved foten . Apportere har han gjort fint hele tiden, så det har vi bare utviklet ved å apportere i terreng, gjøre tilbakesendinger og over bekken her hjemme.Jeg trener på at han skal søke i langt gress, i sivet i dammen og i kvisthauger.

Jeg vil at han skal bli god til å gå til område hvor jeg har kastet, og bruke nesa for å finne dummien.

I tillegg har vi startet på å trene firkanten.

Vi har slått spor i det lange gresset , hvor det ytterste spor danner en firkant. (I tillegg er den krydret med et kryss og diagonale spor, men de har jeg ikke brukt enda)

Jeg går med Jamsis fri ved fot i sporet rundt firkanten, og slipper ned en dummy som han ser i hvert hjørne. Når jeg har lagt ned alle 4 sender jeg på den jeg la ned først. Jeg sender fra hjørnet der jeg la ned nr 4 , så går jeg fri ved for til der hvor nr 1 lå, legger ned dummien og sender på nr 2, osv..

Alle dummier ligger synlig, så om han ser dit jeg peker vil han få øye på den.

Siden vi alltid bruker rituale som på dirigering når vi sender hundene, er han vant med å vente med å gå til jeg har sagt klar, tatt frem hånda og sier ut. Første gang vi prøvde ,gikk han bakover til den vi akkurat hadde lagt ned, men etterpå skjønte han at han skulle se dit jeg pekte .

Sidene på firkanten er ca 25 m.

Siden det er mitt nerdehjørne, må jeg nerde i detaljer som korrekt posisjon , vente med å apportere til jeg sier han kan gå, fine avleveringer osv.

Kjører dette et par dager, og ser om vi kan avansere etterhvert 😊

Han er en fin valp å trene med, konsentrert og rolig.

Vi får bygge stein på stein og håpe det blir bra❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *