Trening av Jamsis

Jamsis vokser til,- og er nå i underkant av 5 mnd. gammel. En stor gutt med lange ben. 23 kg med ren lykke.

Han har så langt vært en trygg og rolig valp, som er lett å lære nye ting. Han ødelegger ingenting, og tøffer stort sett rundt i hælene på meg når vi er ute.

Vi trener litt hver dag, og han begynner å bli flink til mange ting.

I tillegg til hverdagtrening som å vente på maten, komme på innkalling osv, har vi begynt med litt apporteringstrening.

Vi har først og fremst fokus på selvbeherskelse, sitte rolig og være passiv, gå pent med og uten kobbel, og apportering i forskjellig terreng. Vi har aldri noen fast plan for hva vi skal gjøre med valpene ved forskjellige alderstrinn. , vi bare trener den valpen vi har og prøver å gi den passende utfordringer utifra hvordan den utvikler seg. Vi er aldri redde for å gi de for vanskelige oppgaver, for om de ikke løser de, så prøver vi bare på nytt en annen dag.

I dag har vi trent på at Jamsis skal huske området der hvor markeringen har landet . Vi tenker at det er en fin trening i å memorere, i tillegg til at han skal lære å gå fot og følge oss selv om noe har blitt kastet . Vi kaster et sted , forflytter oss , og sender han fra det nye stedet. Her blir det som en trekant, men vi kan også flytte oss lenger vekk, nærmere dummien osv. Han er litt opptatt av meg som filmer, fordi det er som regel jeg som går med han, men han klarer seg greit med Trond også 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *