Rutiner og tendenser

Jamsis har vært en enkel valp så langt. Når vi trener er han som valper flest, Noen dager er han veldig konsentrert mens andre ikke fullt så skarp. I hverdagen er han rolig, og har vel ikke ødelagt noe så langt.

Vi har begynt å trene på at han skal ligge på teppet sitt eller i hundesengen, selv om noen kommer inn. Først er det bare Trond som banker på og kommer inn, men etterhvert så skal han bli der selv om det kommer gjester på besøk. Dette skal han også gjøre om vi sitter i Bar´n og vi har treninger. Jamsis er veldig sosial så det kreves litt trening for å få det til. Om jeg er opptatt med noe annet og ikke har mulighet for å følge med han, så setter jeg han et annet sted feks på hunderommet, så han ikke øver mye på det jeg ikke vil ha. Det å klare å ligge stille har litt med modning å gjøre også, så siden han syntes det var vanskelig å bli på plassen sin når han var mindre, så har vi utsatt treningen til nå som han er blitt litt eldre. Det er viktig å se på den hunden man har, og følge dens utvikling. Ikke se på hva andre valper kan som har samme alder.

I apporteringstreningen har jeg oppdaget at han har en tendens til å gå ørlite for tidlig når jeg skal sende han. Det vil si at når jeg sier klar.og tar frem hånda, så kan han gå på mitt innpust i det jeg sier ut. Det har jeg nå tatt tak i , så i dag har vi trent på at han skal vente til han får beskjed. Nå som han bare skal hente en apport er det jo ikke så viktig, men når det er flere alternativer, og også blindt er det viktig han venter så jeg får pekt ut den linjen han skal gå, så han ikke bare henter noe etter eget hode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *