Trening av minne og fri ved fot.

Mandag er treningsdag for valper fra siste kull, og i går trente vi på markeringer og tilbakesendinger med terrengskifter.(over bekken på forskjellige steder)

Vi gikk i samlet flokk rundt på terrenget, der en fikk en apport, mens de andre sto litt bak og ventet i kobbel.

Vi trente på at førerne skulle være nøye når de sendte hunden- dvs hunden skal vente til vi ber den gå.

Alle fikset oppgavene bra, og alle bruker nesa godt, kommer fint hjem med apporten, går pent fot, og kan sitte og vente uten å gå av hengslene.

Når vi trener alene,-så fokuserer vi på at Jamsis skal gå fint fot med og uten forstyrrelser som vi varierer så godt vi kan.

Vi kan legge igjen en apport, gå ifra, kaste en dobbelt markering, gå fot frem og plukke opp en av markeringene, sende på tilbakesendingen , og deretter sende på den andre markeringen.

Vi lar han få både korte og lange apporter, og trener også på å sitte lenge i ro etter kast før vi feks vender rundt og går vekk fra apporten, går fot mot apporten eller sender på apporten. Tanken er at han ikke skal tenke at går det et kast så skal jeg hente umiddelbart.

For tiden trener både Trond og jeg med Jamsis. Her kan dere se en økt der Trond har kastet en apport over trærne, og ned i langt gress. Etterpå har de gått fot på kryss og tvers av sporene før Jamsis blir sendt på apporten.

Ventetiden er lang når man sender hunden ut et sted der man ikke kan se den, så deilig når den dukker opp MED dummien 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *